- Intuisjon er avgjørende i viktige valg - Positiv

- Intuisjon er avgjørende i viktige valg

25.05.2016
Intuisjonen kan hjelpe oss til å ta riktige valg. Valg som gir det beste utfallet for oss selv, men ikke nødvendigvis er det som er «riktig» ifølge boka, skriver forfatter, kursholder og coach Grethe Holtan.

Det finnes utallige eksempler på mennesker som tar valg som ikke er riktige for dem. Ikke bare en gang, men opptil flere ganger – uten at de klarer å sette fingeren på hva som er galt.

Av og til vet de at noe er galt, men tar likevel valget. Det er riktignok noe som forteller dem at de er i ferd med å gjøre et dårlig valg, men de lytter ikke. Ofte vet de ikke helt hva det er som er galt, eller så evner de bare ikke å stå imot presset fra andre.

Ta for eksempel det å gifte seg. Mange av de som gifter seg, «vet» at det er feil, men velger likevel å gjennomføre det. De står i kirken og lover å holde sammen til døden skiller dem ad, samtidig som de «vet» at ekteskapet ikke kommer til å fungere.

Hvis man spør om årsakene til at man nærmest bevisst foretar gale valg, kommer de rasjonelle svarene. «Fornuften sa at det var lurt, og alle rundt meg mente at det var et godt valg. Min tilkommende ektefelle var jo sånt et flott menneske». «Jeg tenkte jeg ikke kom til å finne meg noe bedre». «Jeg tror jeg giftet meg fordi alle andre gjorde det». «Jeg giftet meg fordi jeg kjedet meg».

Det samme gjelder for valg av yrke og jobb. Man kan velge noe trygt eller det andre sier er bra, og «glemme» å høre på seg selv og tørre å følge drømmene sine. Jeg hører mennesker daglig si at de angret på at de ikke lyttet til seg selv.«Hadde de bare lyttet til intuisjonen sin den gangen, hadde de ikke sittet der de er i dag». 

Les hele artikkelen på Hegnar.no

grethe holtan
Chat-top
Hei :)
Er det noe jeg kan hjelpe deg med? 
Prat med meg her
Chat-bottom

Våre nettsider bruker cookies

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle inn data fra besøkende. Vi bruker denne informasjonen til å utvikle bedre produkter, tjenester og innhold for deg som bruker av nettsiden.